האם אתה המותג?
האם יש לך מומחיות בנישה ואתה רוצה לקבל הכרה
ולייצר קהילה שהולכת אחריך?
האם אתה רוצה להוביל את העסק שלך,
להיות מותג מספר 1 ולהוביל דעה בתחומך?
הרעיון שעומד מאחורי מיתוג אישי הינו,
שהצלחתו של אדם בקריירה ובחיים בכלל (בין אם הוא שכיר ובין אם הוא יזם או פרילאנס) קשורה בקשר ישיר למיתוג האישי שלו >>
תארו לעצמכם קייטרינג ידוע, שנקרא בשמה הפרטי של האישה שהעסק שלה (אחרי שצברה נסיון כשפית מדופלמת ומלאת יצירה). נקרא לה: "טליה".
אותה טליה מופיעה בתוכניות לייפסטייל בטלוויזיה, מנחה סדנאות בחברות עסקיות, כותבת ספרי בישול ומתחזקת בלוג עם מתכונים על בסיס שבועי.
לאורך כל החוויה עם העסק שלה: החל משלב התעניינות במזון שהיא מציעה, דרך ההסבר על סוגי התפריטים, הזמנת האוכל, האספקה למקום האירוע וההגשה, גביית התשלום – כל התהליך מלווה בשפה אחידה: מענה נציג המכירות שלה למתעניינים וללקוחות שסגרו עסקה, המלצרים שמגישים את האוכל באירוע רב משתתפים, השליח שמוסר את המגשים לזו שמארחת את משפחתו המורחבת של בעלה בערב החג, ואפילו מנהלת האדמיניסטרציה ששולחת חשבוניות ומבצעת גביה.
כולם מדברים בשפה אחידה: טליה תשמח לדעת איזה סוג של אוכל האורחים שלכם יעדיפו – צמחוני, טבעוני, בשרי, חלבי? סולידי או בטעמים אקזוטיים?, מה תרצה אדוני, שאמזוג לך לצלחת? אורז טליה עדשים או אורז טליה גזרים מזוגגים?, טליה שלחה לך 5 מגשים גדולים של המנות העיקריות שהזמנת וגם קינוח טליה ע"ח הבית – תיהנו הערב!, התקשרתי כדי לבדוק מתי תתבצע העברה בנקאית לחשבון העסקי של טליה בגין מגשי האירוח, שהזמנתם למשרד לטקס החלפת המנכ"לים…
בקיצור הבנתם את הפואנטה. הרעיון הוא, שטליה היא לא רק שפית מדופלמת ויצירתית, שפתחה קייטרינג, אלא היא בעצם פרסונה, שעברה תהליך של מיתוג אישי, והפכה את כל החוויה של ההתנהלות בעסק שלה לכזו , שאנשים יהיו מוכנים לשלם עבורה יותר בגלל הערך המוסף שמעבר לאוכל היצירתי והשרות האישי. הלקוח מרגיש חשוב כשטליה מבשלת במיוחד עבורו, העובדת שלה דואגת לחשבון הבנק של טליה אז היא בטח מעסיקה נהדרת, המלצר מציעה את אותו האורז שטליה בישלה בתוכנית הבישול הידועה אז הוא בטח טעים. הכל משדר: יוקרה, אבק כוכבים ואפילו סמל סטאטוס והכי חשוב: טליה סופר בולטת.
אנחנו כל הזמן מדברים על מיתוג של העסק ומה צריך לעשות כדי שהוא יהיה אפקטיבי ויעיל ונושא רווחים, אבל יש תחום שהתפתח בעשרים השנה האחרונות שנקרא: מיתוג אישי, ושמהווה כיום חלק בלתי נפרד מכל עסק, שרוצה להצליח. ולא רק עסק גם אדם פרטי וזו הסיבה שבסוף הניוזלטר גם אבקש מכם בקשה מעט חריגה… אז הישארו בקשב J
בניוזלטר הזה אסביר מהו מיתוג אישי, מה ההבדל בינו לבין מיתוג רגיל, איך הוא בא לידי ביטוי מה עושים כדי ליישם אותו ובין לבין אביא דוגמאות של 4 אנשים – שני גברים ושתי נשים, שנחשבים כמותגים אישיים מהארץ ומחו"ל.
נתחיל עם מעט היסטוריה. ומה זה בכלל מיתוג אישי?
את המונח "מיתוג אישי טבע טום פיטרס, איש שיווק אמריקאי, במאמר ששמו:
The Brand Called You – המותג שנקרא "אתה", אותו הוא פרסם ב-1997.
הרעיון שעומד מאחורי מיתוג אישי הינו, שהצלחתו של אדם בקריירה ובחיים בכלל (בין אם הוא שכיר ובין אם הוא יזם או פרילאנס) קשורה בקשר ישיר למיתוג האישי שלו.
פיטרס גרס, שמיתוג אישי אינו מתבסס על שיפור עצמי, אלא על "אריזה מחדש" או "מיצוב מחדש". כלומר, המיתוג לא נועד לשפר את האדם, אלא רק את האופן בו רואים אותו האחרים.
כל אחד הוא מוצר וכמו, שלכל מוצר בשוק צריך לבנות אסטרטגיה, לארוז אותו, למצב אותו ביחס לשוק, לקהל היעד ולמתחרים, לשווק ולמתג אותו – כך גם אנו כאינדיבידואלים, צריכים לעבור את אותו התהליך בדיוק. עלינו לספר את הסיפור האותנטי שלנו, לדבר על החוזקות שלנו ומה אנחנו עושים.
למה?
> כי קשה יותר לבחור במי שלא מכירים. אנשים מעדיפים לבחור באנשים ובעסקים עם מיתוג אישי. אנשים מעדיפים לבחור מותגים, וזה לאו דווקא בגלל האיכות של המוצר, זה כי אנשים בוחרים מה שהם מכירים. הם נותנים אמון במי שהם כבר מכירים.
>> כי ללקוחות של היום יש הרבה מאוד אפשרויות בחירה ומעט מאד זמן לקבל החלטות.
כמעט בכל התחומים, ההיצע בשוק דומה מבחינת היכולת או האיכות, לכן הערך המרכזי במיתוג נמצא בבולטות – מהו הערך המוסף שלך ביחס למתחרים בתחום? ואת זה אתה יכול לייצר את זה גם באמצעות האישיות שלך, כמאמר המשפט הידוע מ"שירת העשבים" – ר' נחמן מברסלב:
"דע לך שלכל רועה ורועה יש לו ניגון מיוחד משלו".
אמת אותנטית, (לעיתים רבות היא מלווה בייעוץ והדרכה של: יועץ תקשורת, ממתג, ועץ תדמית, סטייליסטית, יועץ העצמה אישית וכו') כשהיא משודרת, נמסרת ומשווקת במקצועיות, היא יכולה לקדם אותך בחייך העסקיים, המקצועיים וגם האישיים. בסופו של יום עסקים עושים עם אנשים, בסופו של דבר מקבלים לעבודה מי שקו"ח שלו נראו לנו מרשימים וזימנו אותו לפגישה, בסופו של דבר מאחורי כל מערכת יחסים יש אדם שאהבנו והתחברנו לערכים שהוא מביא…
בעלי מקצועות חופשיים כמו: רו"ח, מעצבי פנים, שפים, אדריכלים, עו"ד, מתווכים, יועצים עסקיים וכד' – חשוב היום שימתגו את עצמם סביב היכולות, הכישורים והשירותים שהם מציעים.
שמם הופך להיות לנשוא המותג והערכים האישיים/מקצועיים שלהם הופכים להיות ערכי המותג.
המיתוג האישי אמור לייצר מצב, שבו האדם מעורר רגשות חיוביים, וערכים מסוימים אצל האנשים איתם הוא בא במגע והאנשים שקשובים לו, עוקבים אחריו.
מיתוג רגיל "מאניש" מוצרים כדי לעורר אליהם חיבור רגשי, ואילו מיתוג אישי נועד לתת תוקף לאיכויות של האדם הממותג.
דוגמה 1: סטיב ג'ובס
קרדיט לתמונה-
MetalGearLiquid, based on File:Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP.jpg made by Matt Yohe based on File:Steve_Jobs_Headshot_2010-CROP.jpg made by Matt Yohe, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=16232621
סטיב ג'ובס (מתוך ויקיפדיה)
היה איש עסקים ויזם אמריקאי ממייסדי חברת אפל, והמנכ"ל הראשון שלה, תפקיד בו שימש בין השנים 1976–1983, ולאחר מכן משנת 1997 ועד חודשים ספורים לפני מותו ב-2011.
בזכות מחשב Apple II פורץ הדרך, נחשב ג'ובס לאחד מחלוצי המחשוב האישי. הוא נמנה עם המניעים העיקריים להבאת ממשק המשתמש הגרפי למחשב האישי במחשבי מקינטוש, ונחשב לדמות המרכזית שמאחורי הזינוק הפיננסי של חברת אפל בראשית המאה ה-21. הוא נמנה עם עשירי העולם, והונו הוערך בספטמבר 2011 בסך של 7 מיליארד דולר.
ג'ובס נודע בנאומי הפתיחה שנשא בכינוסי מקוורלד-אקספו השנתיים בסן פרנסיסקו ובכנסי המתכנתים העולמיים של אפל (Apple Worldwide Developers Conference). נאומיו משכו קהל רב והוא נחשב נואם מחונן.
הוא נודע בתפיסתו לפיה "אמנים אמיתיים מספקים את הסחורה", כשהכוונה היא לכך שאין חשיבות לעיצוב חדשני אם המוצר אינו יוצא לשוק בזמן.
מהם המרכיבים של מיתוג אישי?
במיתוג אישי האדם מגדיר את התדמית האישית שלו באמצעות 2 סוגי סממנים:
>> חיצוניים שכוללים: שפת גוף, סגנון לבוש, בחירת צבעים, בחירת אביזרים, מטבעות לשון ופתגמים שאדם מאמץ לעצמו כמו מנטרה.
>> פנימיים שכוללים: סט ערכים, השכלה, ניסיון חיים, אמונות.
דוגמה 2: אשלי בקשי
התמונה מערוץ היוטיוב שלה
אשלי בקשי-וקסמן (מתוך ויקיפדיה)
נולדה ב-15 באוקטובר 1985 בעיירה המילטון שבמחוז אונטריו, קנדה, לחיים ולקלייר וקסמן, ישראלים שעברו להתגורר בקנדה ב־1979.
היא אשת עסקים, מנחת טלוויזיה, ויוטיוברית קנדית-ישראלית, בלוגרית בתחום היופי ומאפרת מקצועית.
בשנת 2012, לאחר שחיפשה סרטון בעברית בנושא שטיפת מברשות איפור, ולא מצאה, החליטה להעלות סרטון משלה. כתוצאה מכמות הצפיות, התגובות והבקשות לסרטונים נוספים המשיכה לעלות סרטונים לערוץ ה-YouTube שפתחה. לאחר שנה וחצי היו כ-3,000 משתמשים רשומים בערוץ זה. מאז אוקטובר 2013 מתחזקת וקסמן בקשי עם בעלה ערוץ YouTube נוסף הנקרא "Behind the Bakshis",[4] בו היא מציגה את חיי היום יום שלה. לערוץ מעל 107 אלף מנויים. היא משלבת בין האיפור לניהול הערוץ ביוטיוב ומזמינה מפורסמים לסשן איפור.
ב-2015 פתחה את חברת "Awbmakeup" העוסקת בשיווק מוצרים שונים בתחום האיפור.
בשלהי 2016, החלה וקסמן להנחות את התוכנית "מצווש" בערוץ הילדים, תוכנית אשר מסקרת אירועי ברת מצווה.
בפברואר 2017 החלה להשתתף במופע "שוברים את הרשת" בו מופיעים על במה אחת מספר ידוענים המוגדרים כ"כוכבי הרשת".
איך עושים את זה?
- מחליטים מהו המיתוג האישי שאתר חפצים בו. מהן העוצמות, הכישורים והמשאבים שלכם?
מהי ההבטחה הגלומה באישיותכם? מהו חלומכם? מהו חזונכם? ותזכרו שלא מדובר רק ברמה העסקית, גם האישית, המקצועית – כפרילאנסר או שכיר. אין הבדל. כל אחד יכול לבצע לעצמו מיתוג עצמי.
רצוי להתמקד ולבחור במסר ברור, כמו כמו בשיווק מוצרים, כדי לא לבלבל את קהל היעד בשפע מסרים. החליטו מהו הדבר, שהכי חשוב לכם שיאמרו עליכם כששמכם עולה ובו תתמקדו. - מזהים וממפים אילו התנהגויות ואמירות יגרמו לקהל היעד (לקוחות, מעסיקים, קולגות לעבודה, בני זוג פוטנציאליים) לחוש כלפיכם מה שאתם רוצים להבליט.
- מוודאים שהמסרים שאתם משדרים תומכים במיתוג האישי והאותנטי שלכם, עם דגש על האותנטי, אחרת זה לא יעבוד. כלומר עליכם לוודא שאתם walk the talk – בשפה, בלבוש, בהתנהגות, בערכים עליהם אתם מדברים, ושזה לא "אחד בפה ואחד בלב".
- משתמשים ברשת כדי להעביר מסרים ויזואליים וכתובים, שתומכים במיתוג האישי:
> תכניסו תכנים מכוונים באופן ויראלי – באתרים, בפורומים, כתגובות לפוסטים של אנשים אחרים.
> רצוי שתרכשו דומיין עם שמכם ואפילו תפתחו בו אתר או בלוג אישי, ותשלבו בו חוויות אישיות שאנשים יזדהו עימן. תכתבו מאמרים, תתנו בו עצות, הכוונה – שתפו את הידע שלכם, ואפילו תציעו עזרה. זה גם ימצב אתכם כמומחים בתחום העיסוק שלכם, וגם תיחשבו כבעלי נתינה כי אנשים יחפשו אתכם כמומחים. Win-Win
תזכרו! אנחנו לא מוכרים כלום. אף פעם. תשנו את המינוח. אנחנו מציעים פתרונות, שייצרו לצד השני חיים טובים יותר.
> תקימו עמוד פייסבוק, שתומך במיתוג האישי שלכם. (גם מוביל מאבק למען כלבים נטושים הוא סוג של מיתוג אישי).
> תשתתפו בפעילויות, הרצאות (גם כמרצים), שמזהות אתכם עם המיתוג האישי, שאתם מבקשים לעצמכם. שתפו את הסיפור שלכם.
דוגמה 3: פלי פלד – הנמ"ר
קרדיט לתמונה-
Wikimedia
Israel/ Udi Goren – Wikimedia Israel/ Udi Goren, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62344846
פלד פלד – הנמ"ר (ר"ת נמרץ, מהיר, רעיונר) (מתוך ויקיפדיה)
פלי הנמר פלד (נולד בשם ישראל פלד ב-26 ביולי 1947), שם החיבה שלו היה "פלי". לימים, עם פיתוח תורת הנמר, שינה את שמו הפרטי לפלי הנמר.
בשנת 1981 הקים את אנשים ומחשבים שלימים התפתחה לקבוצה העוסקת בתקשורת, הפקות ואירועים, אותה הוא מנהל יחד עם אשתו, דליה פלד.
פלד ייסד ופיתח את "תורת הנמר", פילוסופיה המקנה כלים מעשיים להתמודדות בחיים המקצועיים והאישיים. כנשיא קבוצת "אנשים ומחשבים" הוא מנחיל בה את שיטת הנמר ומנהל את עסקי החברה ויחסי האנוש בה בהתאם לאמונות אלו. משפטים ידועים שלו: "לא כתוב – לא חשוב", "לא וידאת – התבדית".
פלד כתב ארבעה ספרים בהם הוא מתאר ומסביר את שיטתו. פרט לשימוש במילים וביטויים מחיי הג'ונגל, פלד גם נוהג ללבוש פריטי לבוש מנומרים, ומשרדו מקושט בהתאם. ברוח שיטתו תרם נמר שנקרא על שמו לספארי ברמת גן (שבינתיים נפטר).
על מה לשים דגש כדי שהמיתוג האישי יעבוד?
- אותנטיות – רבים חושבים בשוגג, שמיתוג אישי מבוסס על תדמית חיצונית, שמטרתה להאדיר את האדם שבו מדובר. אך חשוב להבין, שהתדמית הנתפסת כתוצאה ממיתוג איכותי חייבת להיות מבוססת על אותנטיות ונאמנות לאמת. זה בסדר גמור גם לספר במה אתם שונים מאחרים, ומהן החולשות שלכם כדי לבסס את המיתוג האישי.
- נאמנות ופיתוח עמוד שדרה – זכרו שמותג חזק מלכתחילה אינו פונה לכולם וגם אינו פוחד "להפסיד" קהלים בדרכו. להיות נאמנים למה שאתם מאמינים בו זהו הציר המרכזי במיתוג האישי. לכן, אם אתם מאמינים במשהו מסוים תדבקו בו, גם אם יהיו סימני התנגדות מדי פעם מהסביבה. הנכונות והרצון שלכם לבלוט עם עמדות שלכם יעזרו למיקוד המותג ויבליטו אתכם מעל אחרים.
- עקביות במסרים – כך תישארו גם בלתי נשכחים.
- נתינה – הזכרתי את זה גם קודם. נתינה של ידע ויצירת מורשת, שמתבססת על נתינה של ערך מוסף לאחרים, נחרטת בתודעה של אנשים והם ייהפכו ל"שגרירים", לממליצים שלכם. וגם אתם תתרמו מזה ברמה האישית, בתחושת הסיפוק, הגשמת הייעוד.
דוגמה 4: אופרה וינפרי
קרדיט לתמונה-
vargas2040 cropped by Machocarioca – File:Oprah Winfrey.jpg, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31794538
אופרה וינפרי (מתוך ויקיפדיה)
נולדה ב-29 בינואר 1954 במדינת מיסיסיפי, ארה"ב לזוג הורים בני-עשרה עניים ולא נשואים.
היא שחקנית, אשת עסקים ומנחת טלוויזיה אמריקאית. היא הנחתה את תכנית האירוח הארצית "המופע של אופרה וינפרי" מספטמבר 1986 עד 2011. וינפרי מדורגת כאפרו-אמריקאית העשירה ביותר של המאה ה-20, כאפרו-אמריקאית הפילנתרופית ביותר בכל הזמנים, וכמיליארדרית כהת-העור היחידה במשך שלוש שנים ברציפות. מגזין פורבס, העריך ב-2017 את הונה בכ-3 מיליארד דולר אמריקאי.
ב-2013 עוטרה על ידי נשיא ארצות הברית ברק אובמה במדליית החירות הנשיאותית.
החל מספטמבר 2017 היא משמשת ככתבת מיוחדת בצוות התחקירים של תכנית הטלוויזיה האמריקנית "60 דקות".
וינפרי יסדה קרן צדקה שתורמת מיליוני דולרים בכל שנה למטרות שונות. באפריל 2000 יצא לאור הגיליון הראשון של הירחון "או" (O), במימונה ובעריכתה של וינפרי. הירחון נמכר בכ-2.5 מיליון עותקים בכל חודש. וינפרי יסדה את רשת הכבלים לנשים "אוקסיג'ן" והקימה חברת הפקות בשם "הארפו", שמפיקה בין השאר את תוכנית האירוח של ד"ר פיל. במקביל הקימה את מועדון הקוראות של אופרה ווינפרי.
לסיכום, כמו שציינתי בהתחלת הניוזלטר, יש לי מכם בקשה קצת חריגה.
בין אם מדובר בשכיר או ביזם עצמאי, ההכרה בך תיקבע לפי חוזק המיתוג האישי שלך, שקשור ישירות ליכולת השיווק העצמי שלך. ואנחנו משווקים את עצמנו בכל רגע נתון בחיים. גם לשכנע את הילד להיכנס לאמבטיה זה קשור ליכולת שיווק. גם לבקש מהבעל לאפשר לך ערב פנוי עם חברה ולחזור מוקדם הביתה זה שיווק. גם להציע דייט שני לבחורה מקסימה שפגשת אמש זה שיווק עצמי. גם לגרום למעסיק פוטנציאלי לזמן אותך לראיון כי קו"ח ששלחת בלטו מעל היתר זה שיווק עצמי.
ככל שתשווקו את עצמכם בצורה טובה יותר כך תוכלו ליצור יותר "ביקוש" אליכם.
ככל שהמיתוג האישי שלכם יהיה יותר מדויק, אותנטי וחזק, תוכל לקבל יותר הצעות שיתאימו לכם. תוכלו לייצר סביבכם סביבה תומכת ואוהדת, ומי מאיתנו אינו רוצה להיות נאהב?!
והנה הגענו לבקשה ה"חריגה" שלי, שאגב, טובה לכל ניוזלטר, אבל לזה היא טובה במיוחד ולאו דווקא ממניעים עסקיים:
מיתוג אישי הוא כלי, שיכול התאים לכל אחד מאתנו, כי כולנו מחפשים בשלב זה או אחר בחיים הכרה / אהדה / עשיה / הצלחה גדולה / הקשבה ועוד…
אז בגלל שהמידע בניוזלטר הזה טוב ומועיל לכולם ללא יוצא מן הכלל, לכל מי שאתם מכירים אנא שתפו אותו הפעם בכל הכוח.
אם אתם נתרמתם ממנו – אנא היו טובים גם לסביבתכם ותבוא עליכם הברכה!
אם מישהו אחד לפחות יודה לכם, זה היה שווה את השיתוף J
רוצים גם אתם להשאיר אבק למתחרים ולהיות מספר אחת בתחומכם?
להיות אלה שגורמים ללקוחות לפרגן, לייצר להם חוויות בלתי נשכחות?
לבנות מוצר חכם ומשפך שיווקי מדויק שאותו משכפלים שוב ושוב? ומייצרים לקוחות מעריצים?
כאן משאירים פרטים לבנית מותג על ומשפך שיווקי לתוצאות מיידיות>>
מוגבל ל5 עסקים בלבד!
קדימה >>
שלך בנועזות אינסופית
שרה מאיר
נ.ב
לשיחת התאמה לבניית מיתוג נועז ומשפך שיווק ומכירה אסטרטגיים מנצחים>>
רוצים לקבל את המהירים והשואגים הקודמים או לשתף עם חברים?
כאן נרשמים ומקבלים את הסדרה למייל >>
שווה להיכנס. תוכן בלעדי ותועלתי עם הרבה פרקטיקה!