למה בכלל לעשות מיתוג אסטרטגי אם הכל עובד לי?

"בלי מיתוג מצליח לי פצצה"
למה אני בכלל צריך מיתוג? אני מצליח גם בלי מיתוג לעשות מכירות. השיווק שלי עובד. לקוחות מגיעים אליי גם מפה לאוזן. כבר יש לעסק שם אז מה יעזור לי עכשיו לעשות מיתוג , לוגו, תדמית חדשה?!

לו היה לי שקל על כל פעם שאני שומעת את ההתנגדות המאד גדולה הזו, הייתי היום אישה מאד עשירה. בלי צורך יותר לעבוד…

אז בניוזלטר הזה אני אסביר לכם למה אתם חייבים למתג את עצמכם.

בפשטות, למה לעשות מיתוג?!


כי רק ככה תישארו לאורך זמן בתודעה הצרכנית!! לא תיעלמו, גם אם עכשיו אתם מרגישים על גג העולם. עולם העסקים הוא הפכפך. צרכים של לקוחות משתנים. גם הנאמנות שלהם…

לעומת זאת, מיתוג מייצר רושם מתמשך במוחם של הלקוחות שלכם. מתקבע אצלם. כשאתם חוזרים בשפת מותג אחידה, שכוללת שפה גם ויזואלית וגם כתובה, וכוללת אותם מוטיבים, אותם מונחים, אותם צבעים – אתם מתקבעים במוחו של הצרכן. אתם מייצרים עקביות! אתם מורידים את רמת החרדה של הצרכן, הוא בטוח ברכישה מכם.
עבודת השכנוע שלכם נעשית קלה יותר. המיתוג מייצר לכם מכונה שעם הזמן משתכללת, מתפתחת. אתם צומחים כי יש לכם זמן לעבור לשלב הבא בשיווק.

אין צורך "להמציא את הגלגל" בכל פעם מחדש.
אין צורך להשקיע שוב את אותן רמות אנרגיה ותקציבים להתניע בכל הכוח מחדש עם כל מוצר או שירות נוסף שלכם, כי כבר מזהים אתכם. אתם בולטים. יש הבחנה ברורה בינך לבין המתחרים. כל השקה של שירות חדש ישר תתחבר תפיסתית ללקוחות ותרכב על מוניטין המוצרים הקודמים של המותג…

אנשים כבר מתרגלים להכיר אתכם כבעלי עסקים מקצוענים ומומחים. יש זכירות של התכנים שלכם בשפה, בנראות – אתם נוכחים כל הזמן! יש לכם מוניטין שווה ערך וכסף.
אתם יותר רווחיים – אפילו כשמוכרים עסק ממותג מקבלים עליו הרבה יותר כסף מאשר על עסק שאינו כזה.
חברת אינטרברנד (Interbrand) מפרסמת בכל שנה את רשימת עשרת המותגים המובילים בעולם מבחינת שווים הכספי. בכתבה האחרונה שקראתי על הדירוג הזה ב"כלכליסט" (אוק' 2018), שלוש המובילות היו: אפל, גוגל ואמזון. דירוג המותגים המובילים בעולם מתבסס על הצמדת שווי בדולרים לכל מותג לפי קטגוריות שונות כמו: חוזק המותג וביצועים שלו. מה שנקרא תשאפו גבוה, מקסימום תמצאו את עצמכם עם הכוכבים…
המותג שלכם יהיה בעל ערך משמעותי כקניין רוחני ולא רק בערך כלכלי.

רוצים דוגמה לאיך "רוכבים" על מוניטין קיים וביסוס המעמד כמותג אצל לקוחות?
למשל אם ניקח את חברת נביעות, החברה בכלל שיווקה מים מינרלים ככה הכירו אותה ואז פתאום ב-2018 היא יצאה ראשונה עם מוצר "חדש" – מים בטעמים. הלקוחות לא היססו. המוצר כבר נתפס בעיניהם כ"בריא" אז למה לא לנסות לגוון? זה הצליח להם… עכשיו יש כבר לנביעות מתחרים.

התמונה מכתבה ב-ynet הצילום של התמונה מכתבה ב-ynet הצילום של "נביעות"

מיתוג מחבר את נקודות המפגש עם הלקוחות בכל פעם מחדש. מיתוג מייצר נאמנות לקוחות.

אל תתרשמו מההצלחה העכשווית שלכם, גם אם היא מתקיימת כבר כמה עשרות שנים אפילו. בעידן כ"כ רווי מסרים ומתחרים, הכתובת על הקיר: רק מותגים נשארים במגרש לאורך זמן. כי הם מוכרים (מלשון הכרה). הם כבר "מוכרים" את עצמם. אחרים שאינם ממותגים בסוף נעלמים…
כשאתם מייצרים תדמית ממותגת, מזהים אתכם מקילומטרים. הלקוחות מכירים אתכם. יודעים בדיוק מי אתם. מה הערכים המוספים שלכם עבורם. אם הם קונים ממותג, הם מניחים שזה מוצר "עם אבא", לא כזה שהיום הוא כאן ומחר כבר לא…
הם מבינים שהם רוכשים מוצר / שירות עם עתיד, כי מותג בד"כ משדרג את עצמו, מוציא גרסאות ופיתוחים נוספים.

"לשבור את תקרת הזכוכית"
כשאינך מותג אתה מרגיש שיש לך תקרת זכוכית. זה מצב פסיכולוגי.
כשאתה בעל מותג אתה גאה! בעלי מותגים גאים בעצמם, הם דורשים מעצמם יותר, מה שבאופן טבעי גורם להם להיות יצירתיים יותר, להתייחס יותר ללקוחות שלהם, לשכלל את המוצרים / שירותים שלהם בהתאם לבקשות/ לביקורת/לצרכים של הלקוחות ולהיות יותר רגישים לצרכי השוק. כמותג אינכם נרדמים על השמרים, כי אז אתם פשוט תיעלמו.
יש לכם מוניטין של מותג לשמור עליו. גאוות יחידה. מותג מייצר לכם גאוות יחידה, ובמדינה כמו ישראל לא מוותרים על ערך כזה בקלות ראש.

כשמדובר בשבירת "תקרת זכוכית", אני אוהבת להתמקד דווקא בנשים, שהפכו למותג. למשל: מיכל צפיר וחלי ממן. שתיהן נשים חזקות, שהפכו את דרך החיים שלהם למותג בתחום ההרזיה והבריאות, כל אחת בדרכה. חלי ממן עם קבוצות התמיכה שייסדה לדיאטה והרזיה, העצמה ושינוי הרגלי אכילה וקיימות היום בכל עיר. ומיכל צפיר, שהוציאה ספר " כל אחד יכול אם הוא רוצה" בהוצאת סטימצקי ותכנית הטלוויזיה שקיבלה בשנה האחרונה – "לבחור נכון".


הנה שתיהן יחד בפאנל נחשב של וועידת המשפיעים של חברת החדשות שנערכה בספטמבר 2018.
צילום המסך מאתר חברת חדשות מאקו.

כולנו רוצים להרגיש שייכים
בקטע הפסיכולוגי הלקוחות שלכם רוצים להשתייך לקבוצת התייחסות מסוימת, כמו שגם לכם יש צורך להשתייך. אנשים מחפשים שייכות כבר מילדות. זהו צורך בסיסי (ע"ע פירמידת מסלואו).
כשאני צורך מותג זה מדבר בעד עצמו. אני שייך למעגל מסוים ואתם כמותג עונים לי על הצורך הזה.

גם שעון לא ממותג עדיין מראה את השעה ועדיין אנשים מתהדרים בשעון של "רולקס" כי זה כביכול משייך אותם לקבוצת סטטוס ומעמד סוציואקונומי מסוים.

התמונה מהאתר הרשמי של רולקס rolex.com

לסיכום, כל מי שטוען בשביל מה אני צריך מיתוג אם יש מכירות. בשביל מה אני צריך מיתוג כי יש לי שירות טוב, ויודעים איך להגיע אליי ושנים יש לי כבר לקוחות חוזרים… אז אולי בכלל תחשוב על זה מהמקום שאתה בעצם כבר מטפח מותג?! אולי רק טרם טרחת לייצר לך "מכונת שיווק" משוכללת מסודרת כדי שתעבוד פחות קשה. אולי לא טרחת לקשור את כל הקצוות "באריזה" ממותגת – עובדה שתפנה לך זמן לעסוק יותר בפיתוח עתידי, ובולטות מול המתחרים בעידן שבכל יום צץ בו משהו חדש?!

למדריך < מודל קצר וחד ליישום מיידי >
למה קורה שפרסום לא מביא לך תוצאות? ואיך לייצר פרסומת שמוֹׁכרת? כנסו>>>

אוהב את המאמר הזה?

השאר תגובה:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *